top of page

Ce ne rezerva viitorul pentru turbocompresoare ...

Engine Technology International discuta despre viitorul stimularii. Utilizarea Turbos sau a supraalimentatoarelor a început ca o tehnologie de performanta exotica, acum, turbocompresorul a devenit pozitia implicita pentru toate motoarele diesel si majoritatea motoarelor pe benzina de astazi.

Viitorul pare sa obtina un impuls din ambele tehnologii, tehnologia turbocompresorului continuand pe o cale similara de imbunatatire. VTG este deja obisnuit la masinile diesel mai mici, iar sistemele turbo in doua trepte se muta acum din ce în ce mai mult in acel segment din cauza beneficiilor economice pe care le ofera.

Cercetarea si dezvoltarea in turboalimentare au fost in principal reducerea frictiunii si inertiei pentru a imbunatati raspunsul si manevrabilitatea. Geometria variabila a turbinei (VTG) a optimizat raspunsul compresorului la turatia redusa a motorului atunci când energia gazelor de esapament este redusa, oferind in acelasi timp suficient aer in timpul functionarii cu sarcina maxima.

Turboalimentarea in doua etape este utilizata pe dieselurile premium de cativa ani. Un turbo mai mic ofera un raspuns bun la turatii reduse ale motorului atunci cand energia de evacuare este redusa, iar un turbo mai mare preia la sarcina mare pentru a satisface cerintele de masa de aer de putere si cuplu ridicat. VTG ramane oarecum o raritate la motoarele pe benzina, in principal datorita temperaturilor ridicate implicate, dar incepe sa apara.

„Urmatorul pas evident este aplicarea turbinelor cu geometrie variabila atat pentru motoarele pe benzina mici, cat si pentru cele de dimensiuni medii” Nisar Al-Hasan, seful dezvoltarii tehnice a afacerilor - turbocompresor, Continental

[Sursa - Engine Technology International.3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page